Laura kommer fra Italia og flyttet til Oslo i slutten av 2018. Hun har jobbet innen PR i 15 år og er en vaskeekte globetrotter som har både bodd og reist til utallige verdenshjørner. På reise ser hun heller etter kulturelle likheter enn forskjeller. Det er forsåvidt også et godt kommunikasjonsråd: Alt blir lettere når vi har noe til felles! 

Egenskapene som kreves for å lykkes som spesialrådgiver
– Vær en god lytter. Lytt godt til kunden før man gir sin visjon og konkrete råd. Man må forstå deres behov, ambisjoner, usikkerheter, styrker og gi dem verktøyene til å skape et budskap som alle kan forstå, gjenkjenne å sette pris på. Kreativitet er avgjørende for å skape en suksessrik idé.

Drømmekunden
– Jeg drømmer om den dagen jeg får mulighet til å jobbe med enten den japanske turistorganisasjonen eller med den japanske ambassaden i Norge. Da vil jeg fremme kultur, initiativer, turisme, mat og handel mellom de to landene.

Som en god italiener må jeg også si Barilla. Det historiske slagordet til Barilla er «Der Barilla er, der er hjemmet» (Dove c’è Barilla, c’è casa). Jeg vil, om mulig, få pasta og italiensk matkultur enda mer inn i nordmenns hjerter.

Et godt kommunikasjonsråd
– Vær bestemt: Alltid si meningen din med en blanding av besluttsomhet og eleganse. Vær åpen for dialog. Vær inkluderende.

Spis middag med en kjent person – død eller levende
– Jeg er en stor «fan» av forfatteren og filosofen Umberto Eco, som dessverre gikk bort for noen år siden. Det er så mange spørsmål jeg gjerne skulle ha stilt han. Regissøren Hayao Miyazaki står også høyt på listen. 

Favorittfilm
– Min favorittfilm er The Great Beauty av Paolo Sorrentino. 

Drømmereise
– Overalt! Hvis jeg må velge en så blir det den transmongolske jernbaneruten.

Beste sitat
– «Kjeder du deg er det din egen feil».

I Gambit H+K har vi mange rådgivere med ulik bakgrunn og interesser. Gjennom disse korte profilintervjuene kan du bli bedre kjent med oss.
Laura er en ekte matelsker og gir deg gjerne tips til steder du bør dra eller retter du bør teste.