– Jeg tiltrekkes av en arbeidshverdag der man kan arbeide med en rekke ulike problemstillinger. Det er slik man utvikler seg, sier Peter Gitmark, som er Hill+Knowltons leder av samfunnsavdelingen.

Med bakgrunn som stortingsrepresentant og konsulent har Peter fått god anledning til å jobbe innenfor et bredt spekter av felter i ulike deler av verden – gjennom politiske reiser eller jobboppdrag.

– En periode var jeg like ofte i Berlin som i Bergen. Det er i et slikt aktivt og internasjonalt arbeidsmiljø jeg trives, forteller Peter, som for alt i verden vil unngå en monoton arbeidshverdag.

Da kommer det godt med at Hill+Knowlton har kontorer i mer enn 40 land og 80 byer verden over.

Styrken av å tenke internasjonalt

Noe av det Peter setter mest pris på ved å kunne ta arbeidet med seg til andre land er det å lære av andres perspektiver – som alltid er annerledes enn ens eget.

– Når vi får mulighet til å besøke de andre H+K-kontorene internasjonalt, slår det meg alltid hvor varmt vi blir tatt imot. Alle i H+K tar vertskapsrollen alvorlig, både når det gjelder faglige prosjekter og sosialisering. Det er også vår styrke, sier Peter og forklarer:

– Alle i H+K vet at vi har noe å lære av hverandre. Når vi har problemer å løse, kan det i mange tilfeller være en styrke hvis vi klarer å benytte H+K-systemet globalt i stedet for å begrense oss til eget kontor. De som har gode og nære relasjoner med sine internasjonale kolleger, vil i mange tilfeller ha en fordel.

Langt unna, men like tankesett

Nå som pandemien er over igangsetter Hill+Knowlton i Norge et utvekslingsprogram, der ansatte på alle nivåer får mulighet til å jobbe to uker på et av de internasjonale H+K-kontorene.

– Til hvilket Hill+Knowlton-kontor kunne du tenke deg å utveksle?

– Det er så mange dyktige mennesker i H+K-systemet, så det er mange kontorer jeg kunne tenke meg å besøke. Jeg kunne for eksempel tenke meg Sydney i Australia, forteller han.

Peter har besøkt byen før, og opplevelsen gav mersmak.

– Sydney er en svært spennende by, som er eksotisk for oss nordmenn. Samtidig har australiere og nordmenn svært like måter å jobbe på. Jeg har ikke hatt anledning til å samarbeide mye med H+K-kollegene på Sydney-kontoret ennå, men har forstått at det er svært mange kunnskaps- og erfaringsrike folk der. Derfor hadde det vært spennende å lære dem bedre å kjenne over et par uker, avslutter han.

 

 

– Det er så mange dyktige mennesker i H+K-systemet, så det er mange kontorer jeg kunne tenke meg å besøke. Jeg kunne for eksempel tenke meg Sydney i Australia, sier Peter Gitmark.

Om Hill+Knowlton

I Hill+Knowlton har vi bred tjenesteportefølje, dyp sektorinnsikt, lokale eksperter og internasjonal gjennomføringskraft.

Vi er et norsk kommunikasjonsbyrå med internasjonalt eierskap. Gjennom Hill+Knowlton-konsernet har vi tilknytning til 80 kontorer over hele verden, noe som gjør oss unikt tilpasset en verden der bedrifter og merkevarer opererer på tvers av bransjer og landegrenser. 

Hos oss jobber det mer enn 50 dyktige rådgivere med ekspertise på myndighetskontakt, virksomhetskommunikasjon, kreativitet og markedsføring.