Syns du en jobb i et kommunikasjonsbyrå høres kult ut? Dette er mine erfaringer som junior i Gambit H+K og dytten du kanskje trenger.   

 

Jeg er en Oslo-jente med en bachelorgrad i medievitenskap og en master i journalistikk. Jeg har en liten nakenhund med hår og drikker aldri kaffe, men ellers er jeg relativt normal.  

 

Jeg har fått smake på arbeidslivet tidligere, men det var for to måneder siden at jeg tok steget over til byråsiden, med fast juniorstilling i markedskommunikasjonsavdelingen i Gambit H+K. Der søkte jeg fordi jeg ville oppleve kommunikasjonsbransjen fra innsiden og få mulighet til å jobbe med mye forskjellig samtidig.  

 

Det får jeg virkelig gjort i Gambit H+K. Ingen dag er lik, og jeg får brukt mye av det jeg lærte på studiet i praksis. Nå er jeg et steg nærmere å bli god på å selge inn en sak, finne de riktige influencerne for å skape oppmerksomhet rundt en merkevare og gjennomføre et presseevent. Jeg har også erfart veldig mye annet – tross min korte fartstid  som kan være kjekt å vite for deg som vurderer å søke jobb i et av Norges største kommunikasjonsbyråer

 

 

Jeg har erfart at arbeidsdagen- og oppgavene sjelden blir repetitive. Jeg har gjort alt fra å ringe store influencere til å holde event på den britiske ambassaden. Noen dager er fylt av møter med kunder og kollegaer, mens andre dager handler om å fordype seg i en tekst og den ene setningen som ikke helt funkerJeg jobber også med konseptualisering av eventerspennende produktnyheter fra kjente merkevarer, å finne de beste vinklingene, kontakte journalister og mye mer.

   

Jeg har erfart at det er de små tingene som avgjør om et arbeidsmiljø er godt eller ikke. At man hilser og smiler til hverandre i gangene. At samtalene rundt lunsjbordet også handler om livet utenfor jobb, som viser at man er nysgjerrig på folk man tross alt ser åtte timer hver eneste ukedag. Og ikke minst fredagspils, middager, teambuilding og andre festligheter.  

 

Jeg har erfart at kunnskapsrike kolleger er motiverende. Jeg blir stadig fascinert og overrasket over hvor mye folk i Gambit H+K kan. Hjernen noterer for fullt hele tiden. Jeg har så mye å lære og jeg er omringet av folk som vil lære bort. Jeg føler virkelig at det er rom for å vokse og at nye arbeidsområder og prosjekter kun er en kaffekopp unna.  

 

Jeg har erfart at jeg faktisk kan være meg selv. Før jeg startet i Gambit H+Ktrodde jeg at kommunikasjonsbransjen først og fremst var for de høylytte, for de med spisse albuer, blazer og høye sko – og med en tung økonomisk eller politisk bakgrunn. Jeg trives aller best i jeans og en god ullgenser, og det er helt innafor. Ja, noen går i dress, men vi har også noen i bøttehatt. Det er skikkelig fint.

 

Helt til slutt har jeg erfart noe annet viktig: Søk på den jobben, selv om det kanskje er litt skummelt!  

Jeg har opplevd at det er lett å være seg selv i Gambit. Her er jeg sammen med hunden min Vilma, som blir med meg på jobb av og til.