Hill+Knowlton legger stor vekt på utvikling og kompetansehevning, og samler hvert år rådgivere fra mange land til sommerskole for kursing og deling av erfaringer. Alexandria, Stian og Hallvard jobber ved Oslo-kontoret til Hill+Knowlton. I Roma gikk de i fotsporene til Fransesco Totti, Mario Balotelli og hundrevis av Hill+Knowlton Summer School alumni. Med 50 kollegaer fra hele Europa og Midøsten, et erfarent faculty, og utsøkt italiensk mat var det duket for en innholdsrik og lærerik langhelg.

Her er reisebrevet de skrev fra sommerens Italia-tur:

I utkanten av Roma ligger et sjarmerende hotell- og konferansesenter omkranset av middelhavssypresser og sportsfasiliteter. En gang i tiden var det hit Italias unge og lovende fotballtalenter som Francesco Totti og Mario Balotelli dro for å trene. Tradisjon tro er det fortsatt et talentakademi, men nå i form av Hill+Knowltons sommerskole for rundt 50 konsulenter fra kontorer over hele Europa og Midtøsten. Sommerskolen avholdes årlig, og er det første steget på Hill+Knowltons utdannelsesstige.  

Den grunnleggende idéen bak skoleringsopplegget er at kollegaer fra forskjellige kontorer og land kan møtes for å utveksle erfaringer, og gjennomgå et felles opplegg. Med et universelt rammeverk, varierte bakgrunner og et faculty bestående av toppsjefer og eksperter innen ulike fagfelt er det utallige muligheter til å vokse i rollen som rådgiver, og det på svært kort tid. Det er i nettopp dette miljøet at Stian, Alexandria og Hallvard fikk muligheten til å knytte nye relasjoner, delta i en pitch-konkurranse, og ikke minst lære seg å lage tiramisu.  

Det sies at tilfeldighetene rår, men på Summer School var alt planlagt ned til minuttet. Det faglige programmet varte fra klokken åtte om morgenen til åtte om kvelden. Som del av skoleringsopplegget ble deltakerne delt opp i grupper for å løse en rekke oppgaver, og ofte ble gruppene frivillig sittende for å arbeide til langt på natt. Med en øl i hånden, vel og merke. Til tross for at opplegget bare varte i knappe fire dager, satt man igjen med en følelse av å ha vært der i lengre tid.  

Selve innholdet i skoleringsopplegget er både sagnomspunnet og hemmelig, men vi kan røpe at til tross for at Oslo bare sendte tre deltagere til årets Summer School dro vi hjem etter å ha hatt egne deltakere i gruppene som stakk av med henholdsvis første- og andreplass.  

I skrivende stund har det gått noen uker siden Summer School, og ferien er omsider forbi. Selv om kurset er over, gjelder ikke det inntrykkene og relasjonene. Stian har fortsatt ikke akseptert at laget hans tapte fotballkampen i et sjeldent øyeblikk med fritid, Alexandria bruker Hill+Knowltons Seven Steps-metodikk når hun skal gå fra sofaen til ytterdøren, og Hallvard har funnet det overraskende vanskelig å komme tilbake til hverdagen i Norge uten å stadig vekk komme med digresjoner og anekdoter som har med kurset å gjøre.  

Fra spøk til alvor. Det etterlatte inntrykket fra turen er at en virkelig fikk oppleve verdien av å være del av et internasjonalt selskap som Hill+Knowlton, med de perspektiver og erfaringer det innebærer. Rent faglig sitter alle tre igjen med en større grad av profesjonell selvtillit, et bredere nettverk og en oppfriskning i Hill+Knowltons metodeverk. Det er heller ikke til å stikke under en stol at samtlige spiser en del mer tiramisu enn før.  

God stemning på Summer School!

Gjengen fra Hill+Knowltons Oslo og Brussel kontor i Roma.