Valgspådommer og europeisk energisamarbeid. Det er noe av det som venter deg om du besøker oss på Madam Reiersen under Arendalsuka. 

Hele Norges smeltedigel for næringsliv, politikk og samfunn braker løs mandag 14.august. Da samler sørlandsperlen Arendal alle deler av samfunnet gjennom fem intense dager proppfulle av læring, debatt, diskusjon og mingel. 

På Hill+Knowltons faste tilholdssted, Madam Reiersen, møtes politikere, næringslivsledere, medie-Norge, interesseorganisasjoner og folk flest til en innholdsrik uke med debatter, møtevirksomhet, nye bekjentskaper – og sang.  

Dette ser vi frem til
– Vi gleder oss som alltid til å se og prate med politikerne de sene kveldstimene. På dette området pleier politikerne å levere, sier Peter Gitmark, seniorrådgiver for myndighetskontakt i Hill+Knowlton, spøkefullt. 

Grønne industrier
– Det viktigste er likevel samfunnsoppdraget til Arendalsuka, nemlig fem hektiske dager som tilgjengeliggjør både saker og politikere for publikum på en helt unik måte. 

Gitmark forteller at programmet på Arendalsuka i år som alltid er bredt, med noe for enhver interesse. Han tror likevel noen tema knyttet til årets kommunevalg vil være ekstra spennende å følge.  

Peter Gitmark er seniorrådgiver for myndighetskontakt i Hill+Knowlton. Han skal lede flere debatter og samtaler under Arendalsuka.  

– Store industriprosjekter og ny, norsk, grønn energi er høyt på dagsordenen. Det vil vi blant annet dykke ned i under arrangementet «Den grønne industrielle revolusjonen – ledet fra Norge», forteller han.  

Den politiske spåkula
Videre tror han mye vil dreie seg om det virkelig store spørsmålet: Hvordan skal vi bygge landet vårt videre?  

– Dette handler om politiske veivalg for hvordan vi skal utvikle Norge i årene fremover. Derfor ser jeg frem til å se inn i krystallkula sammen med Civita på arrangementet «Hvem vinner valget?». Her skal vi forsøke å spå hvem som blir vinnerne i de store byene, hvilke saker som vil prege valgkampen og – ikke minst – få noen smakebiter på hva meningsmålingene viser én måned før vi går inn i valgurnene.  

Energisk europeisk samarbeid
Til sist, skal Norges relasjon til EU under lupen. Mer spesifikt: Kan EU være en del av løsningen på noen av Norges energiutfordringer? 

– Med en energisektor i stor endring, og et EU som i større grad definerer spillereglene, legges det større press på at Norge finner sin plass i et komplekst geopolitisk landskap. Under arrangementet «EU & Norge: Fremtidens energisamarbeid» drøfter vi hvordan Norge vil forholde seg til det europeiske energimarkedet i tiden fremover, forteller Gitmark.  

Peter Gitmark er seniorrådgiver for myndighetskontakt i Hill+Knowlton. Han skal lede flere debatter og samtaler under Arendalsuka 

Dette skjer på Madam Reiersen
På vårt faste tilholdssted, Madam Reiersen, gjennomfører vi et titalls arrangementer for kundene våre.

Last ned PDF her: H+K på Arendalsuka 2023

Tirsdag 15. august:
Kl. 12:00 Tåler norske kommuner et stadig våtere og villere vær? (If Skadeforsikring) 

Kl. 13:00 Forebyggende helse: Hvorfor endrer vi ikke adferd når vi vet hva vi bør gjøre? (If Skadeforsikring)  

Kl. 14:00 Aldri før har flere falt utenfor arbeidslivet. Hvordan snur vi trenden? (If Skadeforsikring) 

Kl. 15:00 Sirkularitet i eiendomsbransjen: Hvor går det i stå? (If Skadeforsikring) 

Kl. 15:00 Er Norge i ferd med å bli parkert i en kunnskapsrevolusjon? (Microsoft) 

Kl. 16:00 Best på bærekraftig bilpark – men hvordan lykkes med reparasjon? (If Skadeforsikring) 

Onsdag 16. august:
Kl. 10:30 Den grønne industrielle revolusjonen – ledet fra Norge (Fortescue Future Industries) 

Kl. 11:30 Hvem vinner valget? (Hill+Knowlton & Civita) 

Kl. 13:00 Dårlig inneklima i barnehager og skoler er et folkehelseproblem (GK & LHL) 

Kl. 15:00 EU & Norge: Fremtidens energisamarbeid? (Hill+Knowlton) 

Kl. 17:00 En nasjonal maritim satsning: Hvordan beskytte norske interesser både over og under vann? (FSi) 

Torsdag 17. august:
Kl. 13:00 I urolige tider er cyberangrep hverdagskost. Hvordan sikrer vi energinettet inn i en ny AI tidsalder? (Microsoft) 

Kl. 17:00 Fremtidens Forsvar: Hvordan kan forsvarsindustrien bidra?  (FSi) 

Kl. 17:00 På perrongen til fremtiden: Skal vi ha persontrafikk på jernbanen mellom våre største byer? (Jernbaneforum Sør)