Joel Aberg fra Stockholmkontort har nettopp besøkt Helsinki og Oslo som del av Hill+Knowltons Nordic Internship Program.
Her deler han sitt reisebrev fra turen.

I august gikk jeg om bord på selve jomfruturen for Hill+Knowltons Nordic Internship Program. Kursen var satt for Helsinki og Oslo. Siden jeg har studert i utlandet og reist en del tidligere, opplevdes det surrealistisk da jeg innså at jeg faktisk aldri hadde vært i noen av byene før. Merkelig nok.

På Stockholm-kontoret har tiden gått fort. Jeg ble introdusert for en dyktig gruppe mennesker, som alle fikk meg til å føle meg velkommen og har siden blitt nære kolleger av meg. Helt fra starten fikk jeg meget gode muligheter for å vokse. Å bidra til prosjekter. Å lære av kollegaer. Å finne min plass i en dynamisk virksomhet.

For noen uker tilbake fikk jeg en varm mottakelse i Finland. Det var morsomt å endelig møte menneskene jeg bare hadde sett på en skjerm med kreative bakgrunner i virtuelle møter. Ved å dele noen få kunder og lidenskap for nordisk rivalisering innen sport, gikk integreringen sømløst. Michael Jääskeläinen ga først en omfattende omvisning i historiske bygninger rundt i byen. Så ble jeg introdusert for badstukulturen, på turer til Löylu og så en annen, litt mer beskjeden, institusjon. Mens jeg satte pris på sightseeingen, var det å bli kjent med mange nordiske kolleger det åpenbare høydepunktet. I løpet av turen var jeg blant annet med på å møte, og gjennomføre, analyser av det nylige valget i Sverige. På vei tilbake til Stockholm satt jeg igjen med en forsterket følelse av at et utvidet samarbeid mellom kontorene i Norden er ønsket – og dessuten moro.

Denne mandagen var det endelig tid for å gå andre etappe av turen rundt i Norden. Med avreise fra et ganske regntungt, dystert og tåkete Stockholm, ankom jeg et ganske regntungt, dystert og tåkete Oslo. Flott. Men fra å gå langs Karl Johan og få se Operahuset den ene veien, og både Domkirken og Slottet den andre, kunne jeg ikke dy meg fra å stille spørsmål ved mine tidligere reiseplaner.

På det ganske majestetiske H+K-kontoret fikk jeg en omvisning rundt på stedet og mulighet til å presentere meg. Etter det gikk tiden fort. Mellom idédugnadsøvelser for klienter og en-til-en-chatter med kolleger, var det tid til å utvide min forståelse av det politiske og økonomiske landskapet i Norge og Hill+Knowlton i Oslo. I tillegg til å bli inspirert og imponert mer generelt, fant jeg særlig interesse for hvor langt det kreative teamet hadde kommet, og noe av arbeidet de hadde produsert gjennom årene.

Etter arbeidstid viste mine norske kolleger meg rundt i byen. Å besøke noen få lokale restauranter og få sjansen til å våkne tidlig for å se soloppgangen fra en badstue på en av bryggene er fortsatt to av høydepunktene. Det ene aspektet som fortsatt plager meg, er at jeg ikke på noe tidspunkt ble gjort oppmerksom på at det ville være en god idé å få gjort litt fussballtrening på forhånd. I stedet ble jeg overrasket.

Norge 4. Sverige 0.

 

Jeg vil takke alle på Oslo-kontoret for denne uken. Til neste gang!

 

Med vennlig hilsen,

Joel Aberg

Joel Aberg fra Stockholm-kontoret til Hill+Knowlto har besøkt både Helsinki og Oslo som en del av det nordiske internship-programmet. Foto: Maylinn Gullmark