Ja, det kan faktisk hende at Trump vinner nok et presidentvalg. Dersom det skulle skje, er det greit å være forberedt. Vi har samlet inn Gambit H+Ks anbefalte trøstelektyre dersom «katastrofen» blir et faktum. God fornøyelse.

Diktatur som løsningen på klimakrisa

Selv om det meste som er grønt og vokser på bakken vil lide under fire nye år med Trump, kan det hjelpe å drømme seg bort i hvordan vi kunne ha løst saken – i et parallelt univers. I boka «Nullingen av Paul Abel» skriver Bjørn Vatne om et fremtids-Europa i ekstrem tørke og et Skandinavia som drukner i regn og flom. Alt virker dystert, men plutselig skjer et statskupp! Miljøpartiet Pan-etisk forbund har overtatt makta og vil ta drastiske valg for å redde kloden. Interessant tanke å lefle med, synes vi. Hvordan det går til slutt finner du kun ut om du leser boka selv. Her finner du den på Ark.no.

Anbefalt av Johan Wilskow, seniorrådgiver i Gambit H+K.

Når katastrofen rammer: Hvem overlever – og hvorfor?

Her ser forfatter Amanda Ripley nærmere på hvordan mennesker reagerer under stress og i kriserelaterte situasjoner. Hvorfor lammes noen mennesker i møte med fare, mens andre reagerer raskt og rasjonelt? Hvordan fungerer psyken og hvordan kan vi best klare oss når katastrofen rammer? Betimelig kunnskap. Her finner du boka på Bokelskere.no.

Anbefalt av Zahra Sabha, prosjektleder i Gambit H+K.

Fordi overlevelse ikke er nok

I boka «Fordi overlevelse ikke er nok» inviterer forfatter Emily St. John Mandel deg inn i et univers som handler om erindring, overlevelse og om den tvingende nødvendigheten av mellommenneskelige relasjoner. Historien utspiller seg før, under og etter en pandemi, der de som overlever må finne igjen skjønnheten i en ny verden. Skummelt gjenkjennelig kanskje, men også en viktig påminnelse om at vi kommer ut i andre enden, uansett hvor kjip veien dit er. Verdt en titt på ark.no.

Anbefalt av Ylva Vethe, kommunikasjonsrådgiver og tekstforfatter i Gambit H+K.

Og til slutt, her finner du «Sikker hverdag» sine råd om egenberedskap i hjemmet. Kan være greit å ha et par ekstra bokser med Spaghetti ala Capri i kjelleren nå. Anbefalt av Peter Gitmark, leder for samfunnsavdelingen i Gambit H+K.

Er enden nær? Vi har ikke løsningen på verken Trump, pandemi eller klimakrise, men vi har denne listen med gode bøker du kan trøste deg med mens det hele utfolder seg.