Matilda von Sydow har bakgrunn fra politikk og organisasjonsverdenen, og fikk sitt første styreverv da hun var 12 år (!). Pent i stil til den store samfunnsinteressen står forkjærligheten for tegneserieromaner, turer i fjellet og kvelder foran symaskinen.

 

Egenskapene som kreves for å lykkes som rådgiver
– Engasjement og nysgjerrighet i møte med både kunder og kollegaer er essensielt. Også setter jeg pris på at vi i Gambit H+K har folk som kan veldig forskjellige ting, og har erfaringer og egenskaper som passer til ulike oppgaver. Klarer du å samarbeide med andre og se hvordan du kan bruke mangfoldet i organisasjonen så stiller du sterkt når du skal løse ulike utfordringer.

Drømmekunden
– Det er inspirerende med selskaper som er innovative og utvikler konsepter som kan løse samfunnsproblemer på en bedre måte enn det gjøres i dag. For eksempel innen miljø eller helse. Det å bidra til verdiskaping på flere plan er definitivt en bonus!

Et godt kommunikasjonsråd
– Vit hvem du snakker med. Prøv å sette deg inn i hvem de er, hva de bryr seg om og prioriterer. Juster budskapet ditt deretter. Det er omtrent umulig å nå alle. Med et skreddersydd budskap er det mye større sjanse for at budskapet treffer de du aller helst vil nå.

Spis middag med en kjent person – død eller levende
– Margot Wallström, tidligere utenriksminister i Sverige, er et fantastisk forbilde. Hun var både modig og visjonær som satte feministisk utenrikspolitikk som et førende prinsipp da hun ble minister, og hun har stått stødig gjennom flere stormer.

Favorittfilm
– Vanskelig spørsmål! Kan jeg benytte anledningen til å snakke varmt om tegneserieromaner? Ikke noe negativt om Donald og Fantomet, men det er så mye annet der ute! De virkelig gode klarer å skape stemning og fortelle en historie gjennom både det visuelle og teksten. Liv Strömquists bøker Einsteins Fru og Den rödaste rosen slår ut har jeg lest flere ganger. Vi har også mange dyktige norske tegneserieskapere, som Anders N. Kvammen og Jenny Jordal.

Drømmereise
– Det måtte vært et sted du kan gå i fjellet, med historie og god mat og drikke. Korsika, Georgia og roadtrip til USA står på lista.

Beste sitat
– There is always a well-known solution to every human problem—neat, plausible, and wrong.

I Gambit H+K har vi mange rådgivere med ulik bakgrunn og interesser. Gjennom disse korte profilintervjuene kan du bli bedre kjent med oss.