Innovasjon Norge: Innovasjonstalen

Den årlige Innovasjonstalen er Innovasjon Norges største og viktigste eksterne arrangement, hvor søkelyset rettes mot de viktigste sakene innenfor norsk innovasjon. Selv om temaet for talen varierer fra år til år, er det overbærende fokuset Norges økonomiske fremtid.

Innovasjonstalen er et signalarrangement og det er derfor viktig at arrangementet legges til lokasjoner som anses som sentrale og attraktive for politisk ledelse og næringsliv. Samtidig må Innovasjon Norge føle at de kan ta eierskap til stedet gjennom profilering og synlighet.  

I 2016 og 2017 falt valget på Sentralen, mens vi i 2018 gjennomførte talen i Oslos storstue – Rådhushallen i Rådhuset. Folketeateret ble valgt i 2019, mens vi i 2020 hadde gledet oss til å gjennomføre Innovasjonstalen på nye Deichman i Bjørvika. Da usikkerheten rundt koronasituasjonen oppsto bestemte vi raskt at årets Innovasjonstale ikke kunne gjennomføres med publikum tilstede. 

Frida Ådnevik underholdt under Innovasjonstalen i 2020.

Et fysisk arrangement blir heldigitalt
Den store usikkerheten som pandemien brakte med seg førte til at vi sammen valgte å tilrettelegge for et digitalt arrangement. For å lykkes var det viktig å samarbeide med en partner som kunne ivareta GDPR og ikke minst tilby en digital plattform med alle muligheter for integrasjon siden deltakerne nå i sin helhet ville følge arrangementet digitalt.

Innovasjonstalen 2020 ble derfor produsert i et profesjonelt TV studio, og deltakerne kunne oppleve Innovasjonstalen digitalt gjennom den oppgraderte plattformen til vår samarbeidspartner, Tappin. I tillegg til full teknisk produksjon og tilrettelegging av innhold og design, hadde også Gambit H+K hovedansvaret for planlegging og gjennomføring av arrangementet. 

10 000 digitale deltakere
Gambit H+K produserte innhold til interne presentasjoner, designet materiell, produserte tekst og gjennomførte scenetrening. Hver uke gjennomførte vi statusmøter for å sikre god tids- og ressursstyring av alle de involverte.

Årets Innovasjonstale slo alle tidligere rekorder med over 10 000 digitale deltakere.

Tradisjon for god gjennomføring
Under samtlige Innovasjonstaler siden 2016 har Gambit H+K arbeidet med produksjon, PR og markedsføring av arrangementet, samt ferdigstillelse av program, budsjett, tidsplan og kjøreplan. Arrangementet tiltrekker seg en rekke kjente personligheter, inkludert Kronprins Håkon, Statsminister Erna Solberg, tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, næringsministre, klima- og miljøministre og mange flere. Når personligheter av dette kaliberet er en del av arrangementet kreves det lille ekstra fra oss som leverandør, blant annet med tanke på sikkerhetstiltak.

I tillegg til Innovasjonstalen har vi samarbeidet med Innovasjon Norge om Mangfoldkonferansen, 10-årsjubileet til Female Entrepreneur og Reiselivskonferansen i 2018 og 2019. I september 2020 gjennomførte vi også hybridkonferansen «Norwegian Travel Workshop» i Oslo Spektrum. 

Skal du gjennomføre et stort arrangement og trenger en profesjonell samarbeidspartner? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg. 

Specialist expertise: Digitale eventer, Event
Office: Oslo