Plan- og bygningsetaten: OsloByliv

På oppdrag fra Plan- og bygningsetaten planla, markedsførte og gjennomførte Gambit H+K en fagkonferanse og fire bilfrie bylivsarrangementer i Oslo i 2019, for å markere hovedstadens arbeid for klima og miljø.

Arrangementene har hatt som mål å vise hva et bilfritt byliv kan innebære for næringsliv, organisasjoner, kunnskapsmiljøer og privatpersoner. 

Faglig inspirasjon fra inn- og utland
Fagkonferansen på Sentrum Scene der hadde «Hvordan skape levende byer» som tema. 400 personer fra privat og offentlig sektor deltok og fikk faglig inspirasjon om fremtidens byutvikling fra inn- og utland.

Gambit H+K sto for booking av konferansier, Petter Schjerven, og anerkjente foredragsholdere som Gil Peñalosa, placemaking-eksperten Cara Courage og den prisbelønnede Alfredo Brillembourg. Gjennom målrettet markedsføring av arrangementet i både fortjente og betalte flater sørget vi for en fullsatt sal.

Hva handler bilfritt byliv egentlig om?
For de fire bilfritt byliv-arrangementene stengte vi utvalgte gater i Kvadraturen i Oslo for biltrafikk, og la til rette for myke trafikanter og økt byliv. Spørsmålet om bilfri by er polariserende, og det er ofte bilen som havner i sentrum for diskusjonen. Derfor spurte vi oss: Hva om vi setter bilen til side og heller snakker om hva et bilfritt byliv faktisk handler om? Det handler ikke om å stenge av for biler, men å åpne opp for folk. Et Oslo hvor du kan kjenne på friheten og nyte byens restauranter, attraksjoner og butikker. 

For å lykkes med arrangementene valgte vi sentrumsnære lokasjoner med gode knutepunkter. Vi jobbet målrettet med at designet, markedsføring, og opplevelsen av arrangementene skulle skape det samme etterlatte inntrykket for både for besøkende og næringslivet. Det var også avgjørende å jobbe strategisk og metodisk opp mot de ulike aktørene for å sikre høy kvalitet på leveransene. 

Vi gjennomførte dagene sammen med mange private aktører fra de aktuelle gatene, og samarbeidet med andre arrangementer i nærmiljøet som Musikkens dag, Oslo Jazzfestival og «Verdens kuleste dag». Gambit H+K sto også for rekruttering, koordinering og opplæring av frivillige.

Vinter-Byliv på Grønland
Som en forlengelse og videreføring av bylivsdagene i kvadraturen og fagkonferansen, fikk vi i oppdrag å planlegge og gjennomføre et bylivsarragement om vinteren, denne gangen på Grønland. I samarbeid med Bydel Gamle Oslo, næringslivet og beboerne i området inviterte vi til en dag fylt med yrende byliv og varierte aktiviteter for folk i alle aldre. Vi fylte Olafiagangen med livemusikk fra lokale artister, god mat fra lokale spisesteder, historiefortelling i lavvo, og flere ulike aktiviteter i regi av nærområdet.  

Nesten 300 000 klikk i sosiale medier
Vi har fått positiv tilbakemelding på alle arrangementene fra Oslo kommune, næringsliv, organisasjoner og publikum. I sosiale medier ser vi en økende interesse for arrangementene med over 13 500 interesserte og høyt engasjement rundt temaet. Til sammen har arrangementene fått 288 000 klikk, reaksjoner, kommentarer og delinger. Alle arrangementene har hatt godt oppmøte, til tross for varierende vær.  

Skal du gjennomføre et eller flere store arrangementer og trenger en profesjonell samarbeidspartner? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg. 

Specialist expertise: Event, Markedsføring
Office: Oslo